'Fortis heeft lijst met vijf kandidaat-bestuurders'

Guy de Selliers is een van de kandidaat-bestuurders bij Fortis. ©Wim Kempenaers

De Fortis-holding heeft een lijst klaar met vijf nieuwe kandidaat-bestuurders. Dat melden De Tijd en Le Soir vrijdag. Als de vijf verkozen worden op de aandeelhoudersvergaderingen van 8 en 9 april, zouden ze de raad van bestuur, bestaande uit voorzitter Jozef De Mey, gedelegeerd bestuurder Karel De Boeck en Jan Zegering Hadders, vervoegen.

(tijd) - Le Soir weet ook de namen van de vijf. Twee kandidaat-bestuurders komen uit de familiale aandeelhouders: Frank Arts en Guy de Selliers. Twee andere kandidaten zijn voorgedragen door Deminor: Lionel Perl en Roel Nieuwdorp. De vijfde kandidaat is Jin Shaoliang, een afgevaardigde van het Chinese Ping An, de grootste aandeelhouder van Fortis.

Op 8 en 9 april worden de aandeelhouders van de Fortis-holding opnieuw bijeengeroepen in Utrecht en Brussel. Behalve over de nieuwe bestuurders kunnen de aandeelhouders dan stemmen over het nieuwe akkoord dat op 6 maart werd bereikt tussen Fortis-holding, de Belgische staat en BNP Paribas.

De 'definitieve' Fortis-deal houdt in grote lijnen in dat BNP Paribas 75 procent verwerft van Fortis Bank en dat Fortis Bank een kwart koopt van Fortis Insurance Belgium. Die laatste transactie wordt gefinancierd door BNP Paribas.

RV

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud