'Ik zal vechten voor iedere eurocent'

Jozef De Mey, de nieuwe voorzitter van de Fortis-holding is van plan te 'vechten voor iedere eurocent'. Maar hoeveel een aandeel Fortis waard kan worden, durft hij niet te voorspellen.

(tijd) - De Mey werd vorige week door een grote meerderheid van de aandeelhouders verkozen tot Fortis-bestuurder. Vrijdag won hij de strijd om de voorzitterspost van Georges Ugeux. In zijn eerste interview sinds zijn aantreden, belooft De Mey iedere kans te zullen grijpen om meerwaarde voor de aandeelhouders te creëren. 'Ik zal vechten voor iedere eurocent,' stelt De Mey. Een streefwaarde voor het aandeel schuift hij niet naar voren. 'Nu zeggen dat het aandeel x euro waard zal zijn binnen drie maanden, dat zou wat gek zijn. Zeker in de huidige marktomstandigheden.'

De eerste prioriteit van De Mey zijn de onderhandelingen over een nieuw akkoord met de overheid en BNP Paribas. Hij schat de kans op een akkoord in op meer dan 50 procent. 'Ik denk dat de kans groter is dan één op twee. Een timing kan en wil ik niet geven. Ik denk niet dat we halsoverkop, koste wat kost, in 12 of 24 uur een nieuw akkoord moeten hebben. We moeten dat rustig doen. Als we een akkoord behalen, kunnen we het ons niet veroorloven weer een neen te krijgen van de aandeelhouders,' stelt De Mey.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud