'Ping An keurt nieuwe Fortis-deal niet zomaar goed'

Louis Cheung (foto Bloomberg) ©BLOOMBERG NEWS

Het is niet zeker dat Ping An de heronderhandelde Fortis-deal zomaar zal goedkeuren. Dat zegt het advocatenkantoor White & Case, dat Ping An vertegenwoordigt.

(tijd) - De bewering dat aandeelhouder Ping An de heronderhandelde Fortis-deal zal goedkeuren is volgens het advocatenkantoor White & Case, dat Ping An vertegenwoordigt, voorbarig. 'Ping An werd tijdens de onderhandelingen niet in de gesprekken betrokken en heeft ook een aantal vragen gesteld waarop het tot op heden geen antwoord heeft ontvangen', aldus het advocatenkantoor.

Op de persconferentie naar aanleiding van de 'verbeterde Fortis-deal', verklaarde voorzitter ad interim Jan-Michiel Hessels dat de vertegenwoordiger van Ping An, Louis Cheung, niet aanwezig was op de raad van bestuur die besliste over de heronderhandeling. Het aanwezigheidsquorum werd wel bereikt. Hessels twijfelde er echter niet aan dat aandeelhouder Ping An zich achter de nieuwe overeenkomst zal scharen.

'Dat is voorbarig', aldus het advocatenkantoor. 'Ping An werd op geen enkel moment betrokken bij de onderhandelingen.' 'Hallucinant dat de overheid Ping An niet heeft geraadpleegd', verklaart men. Nochtans zei Karel De Boeck, ceo van de Fortis-holding, eerder op de dag dat de onderhandelingen in continu overleg met een grote groep van aandeelhouders gebeurde.  Maar White & Case preciseert: 'Men moet men een onderscheid maken tussen  Louis Cheung  als bestuurslid en aandeelhouder Ping An.  Bestuurders mogen dergelijke gevoelige informatie niet aan aandeelhouders meedelen tenzij er een gelijke behandeling van alle aandeelhouders is'. Ping An zal zijn beslissing in de loop van volgende week kenbaar maken.

In een reactie stelt Fortis dat bestuurslid Cheung gecontacteerd werd, maar niet thuis gaf omwille van het verschil in tijdzone. 'Cheung werd 's ochtends per mail wel op de hoogte gesteld van de beslissing', aldus Fortis.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud