Dexia bevestigt akkoord met La Banque Postale

Jean-Luc Dehaene en Pierre Mariani, respectievelijk voorzitter en gedelegeerd bestuurder van Dexia. (foto: photonews)

Dexia en La Banque Postale, de bankdochter van de Franse post, zijn na maandenlange onderhandelingen tot een samenwerkingsakkoord gekomen. Momenteel wordt nog de laatste hand gelegd aan de uitvoeringsmodaliteiten van de overeenkomst, bevestigt Dexia. Volgens de Franse krant Le Figaro zou La Banque Postale Dexia dit jaar voor 3 miljard euro helpen financieren.

Dexia-topman Pierre Mariani had eind oktober al aangegeven dat er met La Banque Postale werd onderhandeld over een deal van 3 tot 4 miljard euro per jaar. Le Figaro meldt vandaag dat er een formeel akkoord uit de bus is gekomen.

Volgens de krant zou La Banque Postale dit jaar 3 miljard euro opzij zetten voor obligaties met onderpand ('covered bonds') van Dexia. Of dat ook het geval is voor de volgende jaren moet nog blijken.

Door met La Banque Postale samen te werken kan Dexia alvast een deel van zijn financieringsproblemen oplossen. De Franse bankpoot van Dexia kan in tegenstelling tot zijn Belgische evenknie immers nauwelijks een beroep doen op spaargeld, en moet zich voornamelijk financieren via de financiële markten. Nu die markten sinds het losbarsten van de crisis nog altijd turbulent zijn, is dat een erg dure zaak geworden voor de groep.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud