Aandeelhouderslijst Modrikamen roept vragen op

©BELGA

Advocaat Mischaël Modrikamen zegt in de Fortis-zaak de belangen te verdedigen van 2.400 aandeelhouders. De Belgische staat ging na wie er allemaal op die lijst staat en kwam tot verrassende bevindingen. Zo staan er mensen twee keer op, maar ook minderjarigen en zelfs enkele overledenen. Dat schrijft La Libre Belgique.

De staat moest ook juiste adressen opzoeken van de 'kleine aandeelhouders' die Modrikamen vertegenwoordigt. Die lijst blijkt niet helemaal betrouwbaar. De staat stelde meer dan 55 gevallen van 'dubbel gebruik' vast, lees aandeelhouders wier gegevens twee keer op de lijst staan. Sommige vakjes op de lijst bleken ook leeg, of verwezen naar verkeerde adressen.

Personen kwamen ook met twee verschillende voornamen op de lijst voor en minstens twee aandeelhouders waren overleden, de ene in september jl., de andere al in juni 1987. In minstens vijf gevallen werden ook minderjarigen vermeld. Volgens de krant La Libre wilden ook bepaalde aandeelhouders niet langer op de lijst staan.

In een reactie tegenover La Libre zegt Modrikamen dat het een hels werk was om de lijst op te stellen, op basis van fax- of emailberichten en dat de gegevens zo goed mogelijk werden geverifieerd. Hij zegt ook dat, na hetgeen de parlementaire onderzoekscommissie aan het licht heeft gebracht, hij geen enkele les hoeft te krijgen van de Belgische staat.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud