Advertentie

Ageas sluit Fortis-kopzorg met feestje af

Bart De Smet, de CEO van Ageas (foto: Photo News) ©Photo News

Ageas tracteert na de laatste opkuis van de Fortis-erfenis de aandeelhouders op een uitzonderlijk dividend van 1 euro per aandeel.

België is verlost van het laatstje restje puin van het geïmplodeerde Fortis-imperium. De drie aandeelhouders-erfgenamen, Ageas, de Belgische overheid en BNP Paribas, verkopen de 'bad bank' Royal Park Investments aan de Texaanse fondsbeheerder Lone Star Funds. 

Ageas strijkt voor zijn belang van 44,7 procent in RPI naar schatting 1,04 miljard euro op.

Daar komt nog eens 144 miljoen euro bij voor de verkoop van de call-optie BNP Paribas. Dat zoethoudertje voor de Fortis-erfgenamen gaf Ageas het recht de 121,2 miljoen BNP Paribas-aandelen van de federale overheid tot oktober 2016 te kopen tegen 66,67 euro het stuk. Dat is een stuk boven de huidige beurskoers van de Franse grootbank, maar dankzij de tijdswaarde die zo'n langlopende optie heeft is die toch geld waard. 

Ageas keert zoals voorzien integrale opbrengst van de call-optie, 0,64 euro per aandeel, aan de aandeelhouders uit.  De verzekeraar doet er bovendien nog een schepje bovenop: aandeelhouders mogen een extra dividend van 1 euro bruto per aandeel verwachten.

Ageas laat zo 226 miljoen extra na de aandeelhouders vloeien, bovenop het gewoon dividend van 1,20 euro bruto of 271 miljoen euro. Dit jaar laat Ageas dus zo'n half miljard naar de aandeelhouders vloeien.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud