Agenda Fortis-vergadering bekend

Het Belgisch staatsblad heeft vrijdag de agenda gepubliceerd voor de buitengewone aandeelhoudersvergadering van Fortis, die op woensdag 11 februari op de Brusselse Heizel zal plaatsvinden.

(tijd) - De vergadering komt er na een beslissing van het Brusselse hof van beroep, dat eind vorig jaar oordeelde dat de Fortis-aandeelhouders zich moeten uitspreken over de verschillende etappes in de ontmanteling van de groep.

De aandeelhouders zullen daarover moeten stemmen in het eerste luik van de aandeelhoudersvergadering, dat wordt voorgezeten door het expertenpanel dat het Brusselse hof van beroep in december had aangesteld in het dossier Fortis.

De aandeelhouders, althans zij die kunnen aantonen dat ze al op 14 oktober 2008 aandelen Fortis bezaten, zullen over drie grote transacties moeten stemmen.

  • De verkoop op 3 oktober van 100 procent van de aandelen van Fortis Bank Nederland, Fortis Verzekeringen Nederland en Fortis Corporate Insurance aan de Nederlandse staat.
  • De verkoop op 10 oktober van de resterende 50 procent + 1 aandeel van Fortis Bank aan de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij, zoals beslist werd in het tweede reddingsweekend van 5 en 6 oktober.
  • De verkoop van 100 procent van de aandelen van Fortis Insurance aan BNP Paribas en de overeenkomst die met BNP Paribas werd gesloten over de verkoop van de Fortis Bank aan BNP Paribas.

Opvallend is wel dat de aandeelhouders per agendapunt eerst moeten beslissen of ze al dan niet willen doorgaan met de stemming.

Na de stemming over de ontmanteling van Fortis zullen de aandeelhouders ook moeten stemmen over de kandidaat-bestuurders voor Fortis. De lijst met kandidaat-bestuurders werd eerder deze week bekendgemaakt. Het gaat om Ludwig Criel, Guy de Selliers de Moranville, Philippe Casier, Jozef De Mey, Andrew Doman, Georges Ugeux, Dirk van Daele en Jan Zegering Hadders.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud