Argenta geeft maandag aandelen uit

Bankgroep Argenta begint op maandag 11 oktober met de uitgifte van coöperatieve aandelen voor haar klanten en kantoorhouders. De aandelen hebben een nominale waarde van 500 euro, en klanten kunnen op maximum 6 aandelen of 3.000 euro intekenen.

De coöperatieve aandelen, die alleen in de Argenta-kantoren worden aangeboden, zullen een dividend van maximaal 5 procent opleveren. Kopers zullen ook kunnen genieten van voordelen zoals kortingen bij winkels en een overlijdensdekking bij ongeval voor wie al een verzekering heeft bij Argenta.

Argenta had begin dit jaar al laten weten dat het zijn kapitaal - momenteel in handen van de Antwerpse familie van Rompuy - voor maximaal 15 procent zou openstellen voor klanten en kantoorhouders. De groep hoopt met de uitgifte van coöperatieve aandelen in totaal tot 150 miljoen euro op te halen, dat wordt ondergebracht in de holding Argen-Co. Die zou zou voor 12,56 procent participeren in de Argenta-Group.

Klanten zullen vanaf maandag meer informatie over de kapitaaloperatie vinden op de website www.argen-co.be en www.argenta.be. Op die sites is ook het prospectus terug te vinden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content