BNPP Fortis profiteert van spaardrift Belgen

BNP Paribas Fortis, de grootste bank van het land, zag de klantendeposito’s in het derde kwartaal stijgen met 3,5 procent op jaarbasis, tot 102,5 miljard euro. De groep profiteert van de spaardrift van de Belgen.

Ook tegenover het tweede kwartaal namen de tegoeden op zicht-, spaar- en termijnrekeningen van particulieren en kmo’s nog toe. Eind juni kwam BNPP Fortis uit op een totaal van 101 miljard euro.

De vroegere Fortis bank leverde ook 2,86 procent meer kredieten aan particulieren en kmo’s. In het derde kwartaal verleende de bank 83,4 miljard euro aan kredieten, een stijging van 2,86 procent ten opzichte van vorig jaar. Tegenover het tweede kwartaal vielen de verstrekte kredieten wel licht terug (83,5 miljard euro). Vooral aan particulieren ( + 5,1 procent) werden meer leningen verstrekt.

De beheerskosten daalden tegenover dezelfde periode vorig jaar slechts licht met 0,2 procent.

Het resultaat voor belasting kwam uit op 194 miljoen euro, ook al een stijging met 5,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De goede cijfers stutten het resultaat van het moederhuis. BNP Paribas kan terug profiteren van overname van de Belgische grootbank. Dat is ook goed nieuws voor de Belgische staat die met goed 10 procent aandeelhouder is van BNP Paribas en voor een kwart eigenaar is van het vroegere Fortis.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud