Belgisch onderzoek naar DSB

DSB-oprichter en -eigenaar Dirk Scheringa, ©Maarten Hartman/Hollandse Hoogte

Zowel de bankentoezichthouder CBFA als de Federale Overheidsdienst Economie starten een onderzoek naar de mogelijke Belgische gevolgen van de problemen met de Nederlandse bank DSB. Die is in België actief als kredietmakelaar, kredietverschaffer en hypotheekonderneming. DSB werd maandag in Nederland onder curatele geplaatst.

(tijd) - De CBFA gaat na wat de implicaties van het DSB-debacle zijn voor Creafin, een Belgisch onderdeel van de DSB-groep dat onder meer actief is als hypotheekonderneming. 'Momenteel zijn we echter niet op de hoogte van problemen', zegt Hein Lannoy, de woordvoerder van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen. 

De Federale Overheidsdienst (FOD) Economie van zijn kant zal onderzoeken of er maatregelen dienen te worden getroffen. Zo zullen de balansen van de DSB-dochters worden onderzocht. 'Onze eerste inschatting is dat de Belgische entiteiten van de groep niet onmiddellijk worden getroffen door het onder curatele plaatsen van DSB', aldus Timothy Verhoest, de woordvoerder van federaal minister van Ondernemen, Vincent Van Quickenborne.

DSB is in België actief met drie vennootschappen. Buiten Creafin gaat het om DSB Belgium en Silver Finance. De drie zijn vooral actief als kredietmakelaar en -kredietgever. Bedrijven in die markt vallen onder de verantwoordelijkheid van de FOD Economie en niet onder die van de CBFA. 

BB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud