Belgische Staat gaat verdere stappen ondernemen

De Belgische Staat gaat verdere stappen ondernemen tegen het arrest dat het Brusselse hof van beroep vrijdagavond velde in het dossier Fortis. Dat heeft Christian Van Buggenhout, een van de advocaten van de Belgische Staat, aan Belga gemeld.

(belga) - 'De advocaten onderzoeken de tekst van het arrest die erg ver gaat, verder dan wat mr. Modrikamen had gevraagd', preciseerde Van Buggenhout.

De vorm van die stappen zal beslist worden na onderzoek van het arrest. Mr. Van Buggenhout wenste geen verdere commentaar te leveren.
Het hof van beroep besliste vrijdagavond dat de aandeelhouders het recht krijgen om zich uit te spreken over de beslissingen die de raad van bestuur van Fortis Holding heeft genomen op 3, 5 en 6 oktober en over de hiermee verbonden overeenkomsten.

De aandeelhouders krijgen ook het recht om hun beslissing over de voortzetting van de activiteiten of de ontbinding van Fortis-holding te verdagen. De participatie van de Staat via de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij in Fortis Bank (221.620.577 aandelen) wordt voor 65 dagen bevroren. Tot slot komt een nieuw college van vijf deskundigen die de transacties moet onderzoeken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud