Bestuurders Fortis Bank extra beschermd

De bestuurders van Fortis Bank krijgen een extra verzekering voor bestuurdersaansprakelijkheid. Dat moet hen beschermen tegen eventuele processen die hen nog boven het hoofd kunnen hangen.

(tijd) - De samenstelling van de nieuwe raad van bestuur van Fortis Bank had heel wat voeten in de aarde omdat de bestuurders die moesten vertrekken dat niet zomaar wilden doen. Zij vroegen eerst zekerheid over een extra verzekering voor bestuurdersaansprakelijkheid. Uiteindelijk bleek de kandidaat-overnemer BNP Paribas bereid tot die nieuwe verzekering.

Als BNP Paribas afhaakt, zal de overheid betalen voor die verzekering werd afgesproken. De extra dekking geldt enkel voor de nieuwe bestuurders en diegene die onlangs ontslag namen (Herman Verwilst, Jos Clijsters, Jozef De Mey, Alain Deschênes, Jean Meyer en Peer Van Harten).

De nieuwe bestuurders hebben nog geen duidelijkheid over hun inkomen. Tot voor kort kreeg elke bestuurder 65.000 euro per jaar dat de bank een dividend uitkeert. Daarnaast kregen ze per vergadering 2.000 euro. In vergelijking met de andere banken was dat aan de hoge kant. De nieuwe bestuurders krijgen wellicht een vergoeding "die meer in de lijn van de andere banken ligt.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud