Corzine 'verbijsterd' over bankroet MF Global

'Ik weet gewoon niet waar het geld naartoe is', getuigde een berouwvolle Jon Corzine donderdag voor het Amerikaanse Congres. Corzine werd er op de rooster gelegd voor het faillissement van MF Global, het beurshuis dat met een foute gok van 6 miljard euro op Europees staatspapier over de kop ging. Nog steeds is 1,2 miljard dollar klantengeld zoek.

Corzine moest om 15.30 uur Europese tijd verantwoording afleggen voor een speciale onderzoekscommissie van het Amerikaanse parlement. De commissie wilde achterhalen wat er exact fout is gegaan bij MF Global. Dat beurshuis ging eind oktober op de fles.

Corzine, de voormalige CEO van Goldman Sachs en Democratisch senator, stond destijds aan het roer van MF Global, een beursmakelaar gespecialiseerd in derivaten. Op 4 november moest Corzine door de onverkwikkelijke affaire ontslag nemen.

In een vooraf gepubliceerde verdediging zei Corzine verbijsterd te zijn over de financiële put van 1,2 miljard euro bij MF Global. Corzine zei niet te weten waar het geld naartoe is. Hij werd naar eigen zeggen pas op 30 oktober ingelicht over de vermiste gelden, een dag voor het eigenlijke bankroet. De Amerikaanse toezichthouder en het Federal Bureau of Investigation (FBI) voeren een onderzoek naar het faillissement.

Volg de hoorzitting live hier.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud