Advertentie

Crédit Agricole ziet winst opleven

Jean-Paul Chifflet, CEO van Crédit Agricole. ©IMAGEGLOBE

Crédit Agricole boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 696 miljoen euro, of zes keer meer dan een jaar geleden. De Franse bank zat toen met uitzonderlijke afschrijvingen, die op de winst wogen.

Het beursgenoteerde Crédit Agricole, de grootste bank in Frankrijk volgens het aantal kantoren, sloot het tweede kwartaal af met een nettowinst van 696 miljoen euro. Een jaar geleden had de bank nog zware waardeverminderingen moeten doorvoeren op zijn activiteiten in Italië en Griekenland, waardoor de nettowinst maar op 111 miljoen euro was uitgekomen.

De hele groep Crédit Agricole, dus ook met de regionale banken erbij, haalde een nettowinst van 1,38 miljard euro, zo'n 60 procent meer.

Ter vergelijking, BNP Paribas zag zijn nettowinst lichtjes dalen tot 1,76 miljard euro en Société Générale slaagde erin die te verdubbelen tot 955 miljoen euro.

Jean-Paul Chifflet, de directeur-generaal van Crédit Agricole, stelt dat de groep opnieuw gaat voor 'een duurzame performantie en een duidelijk positief resultaat voor 2013'. Toch verwijst hij ook naar de moeilijke economische context en naar de (te) strenge regelgeving voor de banken, die maken dat banken beperkt zijn.

De bank afficheert een solvabiliteit van 10 procent, of een kapitaalbuffer, wat in lijn is met de doelstellingen en beter is dan de normen opgelegd door Basel III.

Crédit Agricole is in België aanwezig met Crelan, het vroegere Landbouwkrediet en Centea samengevoegd, Landbouwkrediet Verzekeringen, Europabank, alsook de internetbank Keytrade Bank.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud