Advertentie
Advertentie

Nettowinst Crédit Suisse maal drie

©REUTERS

Crédit Suise,de grootste Zwitserse bank na UBS, verdrievoudigde zijn nettowinst in het eerste kwartaal dit jaar door een belangrijke toevloed van vers kapitaal. 'Dat belooft ook voor het tweede kwartaal', aldus de bank in een mededeling. De bank kende een nettowinst van 2,1 miljard Zw.frank of 1,5 miljard euro tegen 793 miljoen Zw.frank in het eerste kwartaal 2009.

(tijd) - De sterke winstgroei was wel verwacht door de analisten. Maar vooral de toevloed van verse middelen verraste. Die steeg tot 26 miljard Zw.frank, komende van 12,5 miljard Zw.frank in het laatste kwartaal van 2009. Voor het tweede kwartaal zijn de financiële voorwaarden nauwelijks gewijzigd , wat de bank doet veronderstellen dat zijn commerciëel model ook dit tweede kwartaal succes zal blijven hebben.

Vooral de afdeling zakenbankieren deed het goed. Daar steeg de winst voor belastingen met 74 procent tot 1,8 miljard Zw. frank. De private bank, waar aan vermogensbeheer wordt gedaan, zag zijn resultaat met 4 procent toenemen tot 892 miljoen Zw.frank. vdb

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud