Davignon weggestemd in Brussel

Etienne Davignon (foto PhotoNews) ©Photo News

Het voorstel tot benoeming van Etienne Davignon tot bestuurder en voorzitter van de Fortis-holding werd door een nipte meerderheid van de aandeelhouders in Brussel weggestemd. Ook Bodson en Hessels werden, net als in Utrecht, weggestemd. Karel De Boeck en Louis Cheung haalden het wel.

(tijd) - Dat betekent dat de Fortis-holding voorlopig geen nieuwe raad van bestuur krijgt.

De benoeming van Karel De Boeck, die voorgedragen was als lid van de raad van bestuur en CEO, werd wel goedgekeurd (67,3 procent van de stemmen). Hij wordt opgenomen in de oude raad van bestuur van Fortis en zal de rol van CEO waarnemen in de holding. Louis Cheung van Ping An, die twee keer een ruime meerderheid van de stemmen behaalde, blijft zitten in de raad van bestuur.

Bestuurders Philippe Bodson en Jan-Michiel Hessels werden zowel in Utrecht als Brussel weggestemd, maar blijven zitten in de raad van bestuur van de Fortis-holding. 'De algemene vergadering moest minimum drie nieuwe bestuurders benoemen, opdat de Fortis-holding met een nieuwe raad van bestuur kon doorgaan. Dat is niet gebeurd', stelde Hessels nuchter vast.

De Fortis-holding gaat dus door met de oude raad van bestuur van Fortis, met daaraan toegevoegd Karel De Boeck. Een nieuwe aandeelhoudersvergadering zal zich moeten uitspreken over een (wellicht herschikte) lijst van bestuurders. 

PDG

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud