De Mey: 'Nog geen positie Ping An'

Jozef De Mey

De Chinese verzekeraar Ping An heeft nog geen positie ingenomen over het nieuwe akkoord dat Fortis, BNP Paribas en de Belgische overheid vorig weekend gesloten hebben. Dat heeft Jozef De Mey, de voorzitter van Fortis-holding, dinsdagmiddag gezegd na zijn ontmoeting in Hongkong met Ping An. De verzekeraar is met 5 procent de grootste aandeelhouder van de holding.

(tijd) - 'Ik heb tijdens de ontmoeting het akkoord uiteengezet en geantwoord op vragen', zei De Mey. 'Ze hebben nog geen positie ingenomen. Eerst moeten ze een intern proces doormaken om tot een standpunt te komen. Te gepasten tijde zullen ze dan hun positie bekendmaken.'

De Fortis-voorzitter wou niet kwijt of het gesprek positief dan wel minder goed verliep, om te vermijden dat er conclusies worden getrokken uit zo'n kwalificatie. 'Het was een heel professioneel en zakelijk gesprek zoals het moet.' 

De Mey had maandag, voor zijn afspraak, al laten verstaan geen duidelijkheid te verwachten over de positie van Ping An. In februari op de algemene vergadering van Fortis-holding had Ping An 'neen' gestemd. Op zijn eentje was de verzekeraar toen goed voor bijna een kwart van de uitgebrachte stemmen. 

Ping An droeg De Mey voor als bestuurder van Fortis. Maar de man heeft geen zitting in de raad van bestuur als vertegenwoordiger van de Chinese verzekeraar. 

BB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud