De Tijd en het 'Fortis-lijk'

'Schandalig,' noemt minister van Financiën Didier Reynders (MR) een krantenartikel in De Standaard waarin wordt gesuggereerd dat de regering Fortis Holding 'in de grootste discretie' een overbruggingskrediet van 3 miljard euro zou hebben toegestopt om aan haar verplichtingen te kunnen voldoen. Die transactie zou ook verklaren waarom het aandeel-Fortis langer dan verwacht geschorst werd op de beurs.

(tijd) Ook premier Yves Leterme (CD&V) nam ten aanzien van de betrokkenen al afstand van het artikel, en ontkende dat informatie over de transactie zou zijn achtergehouden. Leterme verwees bij monde van zijn woordvoerder naar eerdere artikels die daarover verschenen waren... in De Tijd.

Meer dan twee weken geleden schreef deze krant al over het overbruggingskrediet van 3 miljard euro (lees hier het volledige artikel).

Het overbruggingskrediet is alleszins opmerkelijk, er kunnen zeker kanttekeningen bij geplaatst worden en er vallen heel zeker nog vragen over de Fortis-transacties te beantwoorden. De redactie is ook helemaal niet van plan het dossier los te laten.

Maar suggereren dat de politiek geprobeerd zou hebben om het onder de radar te houden, is de waarheid geweld aandoen. daarom heeft De Tijd het bericht over het geheimzinnige overbruggingskrediet na korte tijd weer van de website gehaald. Voor ons (en voor de aandachtige lezer van De Tijd) bevatte het bij nader inzien te weinig hard nieuws. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud