Advertentie

Dexia-klanten doelwit computercriminelen

Foto Lieven Van Assche ©Lieven Van Assche

De bank die de jongste weken het doelwit is geweest van computercriminelen is Dexia. Dat vernam de redactie en wordt bevestigd door de bank zelf.

(tijd) - Een Belgische grootbank was de jongste drie weken elke twee tot drie dagen het doelwit van computercriminelen. Een tiental bankrekeningen is geplunderd. Die grootbank blijkt nu Dexia te zijn. 'Een tiental klanten is inderdaad het doelwit geweest van computercriminelen. Bij elk van de klanten verdween enkele duizenden euro van de rekening. Maar ze zijn ondertussen al terugbetaald', zegt Dexia-woordvoerster Ulrike Pommée.

De getroffen cliënten bleken op hun pc een virusprogramma te hebben dat meteen een overschrijving maakt als ze via het internet hun rekeningstand bekijken. Via een geveinsde veiligheidstest ontfutselen de criminelen de noodzakelijke informatie.

Het federaal parket en de centrale computereenheid van de federale politie hebben een onderzoek geopend naar de nieuwe cyberaanval. Omdat het virusprogramma dat de criminelen gebruikten ook de beveiligingssystemen van de andere banken kan treffen, is een waarschuwingsbericht verstuurd. Het is voorlopig niet bekend of klanten van andere Belgische grootbanken ook het slachtoffer zijn geweest van de aanvallen. Fortis Bank en KBC lieten desgevraagd weten dat er 'tot op heden geen incidenten geregistreerd zijn'.

 

PS/MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud