Dexia Bank ontkent meningsverschillen aan top

Xavier de Walque (foto: Photo News).

Dexia ontkent dat meningsverschillen met het management bij Dexia Bank België hebben geleid tot het vertrek van financieel directeur Xavier de Walque. De Standaard schreef donderdag dat de Walque, tevens vicevoorzitter van de bank, opstapt wegens bedenkingen bij de manier waarop de Fransman Pierre Mariani, de CEO van Dexia, de groep leidt en zijn greep op het bedrijf almaar meer versterkt. 'Xavier de Walque verlaat de bank om persoonlijke redenen', reageert Dexia.

Volgens De Standaard is de aanhoudende machtsstrijd tussen de Fransen en de Belgen bij Dexia met het vertrek van de Walque een nieuwe fase ingegaan. De krant voegt er aan toe dat de relatie van de Walque met Mariani ver van opperbest was als gevolg van de aanhoudende Franse druk op de Belgische liquiditeiten, met andere woorden de Belgische ondersteuning van de Franse tak van Dexia, Dexia Crédit Local.

Maar volgens Dexia heeft het vertrek van de Walque volgens een verklaring 'op geen enkele manier iets te maken met meningsverschillen met het management'. Het bedrijf voegt er aan toe dat hij om persoonlijke redenen vertrekt. 'Xavier de Walque heeft gedurende tien jaar bij Dexia gewerkt en wil zich nu toeleggen op andere projecten buiten de financiële sector', luidt het.

'Hij blijft overigens zijn huidige functie als financieel directeur van Dexia Bank België tot medio mei waarnemen met het oog op een optimale continuïteit voor zijn opvolger, Johan Vankelecom. Xavier de Walque blijft Dexia vertegenwoordigen in de raad van bestuur van Cofinimmo', aldus nog Dexia.

De Standaard ziet in het recente vertrek van Wim Vermeir, de hoofdstrateeg van Dexia Asset Management, een ander signaal dat de Belgen bij Dexia in het verliezende kamp zitten. En met het aantrekken van gewezen topbankier Jos Clijsters als eigen adviseur voor Dexia Bank België zaagt Mariani 'aan de poten van de stoel van Stefaan Decraene', de directievoorzitter van de bank, aldus nog de krant.   

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud