Advertentie
Advertentie

'Dexia grootste bad bank van Europa'

Joaquin Almunia (foto: AFP) ©AFP

Europees commissaris voor mededinging Joaquin Almunia gaat de Europese Commissie op 28 december voorstellen om de nieuwe steun voor Dexia goed te keuren. Dat maakte hij donderdag bekend. Hij noemde Dexia overigens de 'grootste bad bank van Europa'. Ook Belfius zal het groene licht krijgen van de EU.

Almunia heeft onder de vele bankendossiers op zijn bureau ook nog enkele Belgische dossiers liggen die te maken hebben met Dexia. Het gaat onder meer om de toekomstplannen voor de restbank zelf en haar gewezen dochter Belfius, de vroegere Dexia Bank België.

Het is al enige tijd duidelijk dat zowel Dexia als Belfius op groen licht zullen kunnen rekenen van de EU. De beslissing werd eerst deze week verwacht, maar zoals De Tijd reeds meldde zal het nu volgende week worden. Om meer precies te zijn op 28 december, zo maakte Almunia donderdagmiddag bekend op het einde van een persconferentie over de steun aan de Spaanse banken.

'Ik zal aan het college van commissarissen een beslissing voorstellen die de bijkomende steunmaatregelen goedkeurt als zijnde compatibel' met de Europese concurrentieregels, zei Almunia over Dexia. 'Met de goedkeuring kunnen we de grootste bad bank van Europa onder controle krijgen.' 

Krachtens zijn toekomstplan kan Dexia rustig uitdoven, na eerst een kapitaalinjectie van 5,5 miljard euro gekregen te hebben en 85 miljard euro aan staatsgaranties.

Almunia liet verstaan dat ook Belfius op 28 december op groen licht kan rekenen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud