EXCLUSIEF Baudouin Prot: 'Iedereen moet verantwoordelijkheid nemen'

©REUTERS

Iedereen moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen in de Fortis-zaak. Die boodschap stuurt Baudouin Prot, de topman van BNP Paribas, uit enkele dagen voor een cruciale stemming door de Fortis-aandeelhouders. Prot deed zijn uitspraken in een exclusief interview met De Tijd.

(tijd) - Prot weigert in te gaan op wat er zal gebeuren bij een neen-stem, maar maakt wel duidelijk dat de Fortis-aandeelhouders voor een zware verantwoordelijkheid staan. 'Het tijdstip van de ontknoping is aangebroken en iedereen moet zijn verantwoordelijkheden opnemen', stelt Prot.

Hij probeert ook de ongerustheid weg te nemen bij de Belgische bedrijven die vrezen minder vlot toegang te krijgen tot financiering. ‘Ik kan de Belgische bedrijven garanderen dat een Fortis Bank die geïntegreerd is in BNP Paribas nog beter zal zijn voor de financiering van hun projecten en export dan vandaag. Ons project moet de Belgische ondernemingen toelaten te behouden wat ze hebben en nog meer te krijgen'.

Massale ontslagen bij Fortis Bank sluit Prot uit. 'Termen als sociaal bloedbad of massale synergieën lijken me totaal misplaatst. Twee Belgische netwerken met elkaar fuseren, zou meer sociale problemen stellen.'

Lees het volledige interview zaterdag in het speciale Fortis-dossier bij de krant.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud