'Bod op Fortis holding niet meer dan gerucht'

Het gerucht dat de Belgische staat een bod zou lanceren op Fortis-holding klopt niet. 'Het gaat om geruchten van mensen die blijkbaar het dossier in een bepaalde richting willen duwen', zegt een overheidsbron. Het aandeel van de financiële groep ging dinsdag bijna 30 procent hoger na speculaties over een bod van de overheid.

(tijd) - In marktenzalen doet het gerucht de ronde dat de Belgische overheid een bod van 2,5 tot 3 euro wil lanceren op de Fortis Holding. Daarop ging het aandeel fors hoger. In overheidskringen wordt een dergelijk scenario ontkend. 'Wie verzint er zoiets', vraagt een overheidsbron zich af.

Eerder op de dag was Fortis al flink hoger gegaan nadat de Franse zakenkrant La Tribune had geschreven dat de bankgroep BNP Paribas zou overwegen zijn bod  op de Belgische verzekeringspoot van Fortis in te trekken. BNP Paribas had tijdens het zogeheten tweede reddingsweekend van Fortis Fortis Bank België en de Belgische verzekeringstak overgenomen. 

Maar sinds het Brusselse hof van beroep midden december had beslist die deal op te  schorten, is het hoogst onzeker of de transactie nog zal doorgaan. De berichten dat BNP Paribas mogelijk zou afzien van de overname van de Belgsiche verzekeringsactiviteiten, voeden bij beleggers de hoop dat de Fortis-holding als zelfstandig bedrijf zou kunnen verdergaan. 

Het is evenwel afwachten op het verslag van de commissie van experts, aangewezen door het hof van beroep, dat verwacht wordt eind januari. Daaruit moet blijken of de verkoop van Fortis Bank aan BNP Paribas de enige realistische optie was en of een 'faire prijs' is betaald. Zolang dat verslag niet bekend is, moet er in het Fortis-dossier niet veel beweging verwacht worden.

PBL/PS/PDG

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud