Fortis-top houdt deur open voor BNP Paribas

Premier Herman Van Rompuy (CD&V) is er woensdag in geslaagd de raad van bestuur van de Fortis-holding ervan te overtuigen dat een standalonescenario voor Fortis Bank België niet de ideale oplossing is voor de groep. De Fortis-holding blijft bereid zowel met de overheid als met BNP Paribas te praten over een uitweg in het dossier.

(tijd) - Dat bleek na afloop van het onderhoud dat  premier Herman Van Rompuy gisteren had met de drie bestuurders van de Fortis-holding.

Voorafgaand aan dat gesprek had Karel De Boeck, de gedelegeerd bestuurder van de holding, in het weekblad Trends al laten uitschijnen dat het ‘makkelijker is tot een compromis te komen’ als alleen nog met de Belgische staat hoeft te worden gepraat.

Hoewel die uitspraken nadien enigszins werden genuanceerd, was het duidelijk dat de top van de Fortis-holding zich tijdens het onderhoud met de premier zou profileren als voorstander van een standalonescenario voor Fortis Bank. Fortis Bank zou daarbij in handen blijven van de Belgische overheid en praten met BNP Paribas zou niet meer hoeven.

Volgens bronnen dicht bij het dossier zou men zich daarbij ook hebben gebaseerd op een rapport van het consultancybureau
McKinsey, dat zo’n standaloneverhaal realistisch acht en de waarde van Fortis Bank een pak hoger zou schatten dan wat BNP Paribas bereid zou zijn op tafel te leggen.

Uiteindelijk is Van Rompuy er toch in  geslaagd het Fortis-trio ervan te overtuigen dat een standalonescenario voor de bank misschien niet de beste manier is om tot een oplossing te komen.

‘De holding zou het nog veel moeilijker  krijgen als men de lasten met zijn tweeën in plaats van met zijn drieën zou moeten dragen’, was de boodschap die Van Rompuy gisteren meegaf.

Jozef De Mey, de nieuwe voorzitter van de Fortis-holding benadrukte na afloop van de gesprekken dat men bij de holding nogsteeds bereid is met alle partijen aan tafel te zitten.         
    PS/WVDV

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud