Fortis-vakbonden ontmoeten premier

Vertegenwoordigers van de christelijke en liberale vakbond bij Fortis Bank hebben dinsdagmiddag een ontmoeting gehad met premier Herman Van Rompuy. Ze spraken achteraf van "een heel constructieve ontmoeting", waar ze hun bezorgdheden uit de doeken konden doen.

(belga) - De vakbonden kregen van de premier te horen dat er nog twee scenario's op tafel liggen voor Fortis bank: de overname door BNP Paribas of een stand-alone-scenario, aldus Lefevre. De bonden blijven in elk geval de nadruk leggen op maximale tewerkstelling. 'In het geval er gekozen wordt voor een stand-alone-scenario willen we dat een onafhankelijk bureau zich buigt over de levensvatbaarheid en duurzaamheid van zo'n project. Op die manier moet het vertrouwen bij het personeel zich herstellen', aldus Stefaan De Cock van de LBC. Hij dringt aan op een snelle beslissing om de onzekerheid voor het personeel weg te nemen. Concrete beloften zijn er dinsdag niet gemaakt.

De christelijke en liberale vakbond spraken in het verleden reeds hun voorkeur uit voor een overname door BNP Paribas. De socialistische vakbond bleef toen op de vlakte.

Het BBTK ontmoet van Rompuy donderdagavond, om 18 uur. De vakbond beklemtoont in een persbericht 'zich niet tevreden te stellen met vage, geruststellende verklaringen over het behoud van de werkgelegenheid. De BBTK eist sterke, concrete en schriftelijke garanties, voor wat de bank en de verzekeringen betreft (...) Voor welke optie men ook kiest, voorzichtigheid en vastberadenheid blijven geboden'.

Bij Fortis Bank werken 18.000 mensen. Bij de verzekeringen ongeveer 7.000.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud