Fortis-vonnis tot 2 weken uitgesteld

Het vonnis van het hof van beroep over de ontmanteling van Fortis wordt één à twee weken uitgesteld. Dat vernamen De Tijd en L'Echo.

(tijd/echo) - De staatsholding FPIM heeft een nieuw element aangebracht: de beslissing van de Europese Commissie over de staatssteun aan Fortis. De andere partijen krijgen acht dagen de tijd om daar op te reageren. De debatten worden dus niet voor 19 december heropend.

Die dag belegt BNP Paribas een buitengewone algemene vergadering om de kapitaalverhoging goed te keuren die kadert in de overname van Fortis Bank. De aandeelhouders van de Fortis-holding stemmen op 19 december ook over de voortzetting van haar activiteiten. De kans is reëel dat de overname van Fortis Bank door BNP Paribas tegen de 19de december eveneens afgerond ('geclosed') is.

Het Fortis-aandeel steeg donderdag met 15 procent na een bericht in De Tijd dat premier Leterme op termijn overweegt het overheidsbelang in BNP Paribas in te brengen in de Fortis-holding. Vicepremier Jo Vandeurzen zei dat een verkoop nu niet aan de orde is.

MS/WVDV

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud