Fortis Bank bij nee-stem helemaal staatsbank

Een beeld van de vorige Algemene Vergadering van Fortis

Fortis Bank blijft bij een nee-stem op de algemene vergadering van volgende week helemaal in staatshanden. Dat bevestigt een lijst 'Vragen en Antwoorden' die Fortis-holding vanavond publiceerde op zijn website naar aanleiding van de aandeelhoudersbijeenkomst. Diverse partijen hadden de voorbije dagen gezegd dat bij een nee-stem 50 procent plus één aandeel van Fortis Bank zou terugvloeien naar de holding die daarvoor dan 4,7 miljard euro op tafel moet leggen. De holding heeft dat geld echter niet. Fortis heeft donderdag op zijn website toelichting gepubliceerd over de stemming voor de algemene vergadering op 11 februari in Brussel.

(tijd) - Het document van vier pagina's is in feite een intern werkdocument van Fortis dat onder druk van de verwarring bij aandeelhouders over de algemene vergadering wordt vrijgegeven. Het werd daarvoor eerst grondig nagekeken door de experts die werden aangesteld door het hof van beroep en door diverse advocaten.

De 'Vragen en Antwoorden' brengen geen nieuwe informatie, maar vereenvoudigen en verduidelijken de inhoud van de circulaire en het addendum bij de circulaire die Fortis de voorbije dagen publiceerde.

Zo legt het document uit dat ondanks een verwerping door de aandeelhouders van de overdracht van 50 procent plus één aandeel in Fortis Bank aan de staat, Fortis en de overheid gebonden blijven door een verkoopovereenkomst. De overdracht kan enkel worden teruggedraaid indien de twee partijen daartoe besluiten of indien een rechtbank in een beslissing ten gronde de transactie nietig zou verklaren.

 

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud