Fortis Real Estate koopt helft Trade Mart

Het Heizelplateau (foto: belga) ©BELGA

Fortis Real Estate, de vastgoedtak van AG Insurance, verwerft 50 procent van de aandelen in de Brussel International Mart, de eigenaar van het groothandelcentrum Trade Mart op de Heizel. Het betaalt daarvoor zo'n 60 miljoen euro. Fortis Real Estate wil er op langere termijn een congrescentrum ontwikkelen in samenwerking met de stad Brussel.

(tijd) - Fortis Real Estate neemt 50 procent van de aandelen over van de Amerikaanse Crow Holding uit Texas. Crow is eigenaar van 'Market Centres', hotels, onroerend goed en residentiële gebouwen in de hele wereld. Crow had tot nu toe 100 procent.

In een eerste fase is het voor Fortis Real Estate gewoon een participatie in een heel rendabel vastgoedproject met naar schatting 20 miljoen euro aan huurinkomsten per jaar. Het heeft een oppervlakte van 200.000 m² (viermaal Wijnegem Shopping Center) en zeven kilometer gangen. 650 exposanten en 20.000 handelaars hebben er toegang.

Fortis Real Estate is een 100 procent dochterbedrijf van Fortis Insurance Belgium en een onderdeel van de Fortis-holding. 

Congrescentrum

Dallas

Leburton

Toch de Heizel

Wijzigende distributie

Niet onmiddellijk

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content