Fortis opent website voor wie met vragen zit

De bank-verzekeraar Fortis heeft een nieuwe website opgezet waar beleggers die met vragen zitten, terechtkunnen. Het is een nieuwe inspanning van de groep om de informatiedoorstroming te verbeteren. De website wordt ook aangekondigid in een open brief die ceo Herman Verwilst vandaag In een aantal klanten publiceert en waarin hij 'heldere communicatie' belooft.

(tijd) - De nieuwe website luidt www.uwvragen.fortis.be en biedt de mogelijkheid vragen te stellen over de solvabiliteit van de groep, de overname van ABN AMRO, het management enz. Een aantal vragen is al kant-en-klaar beantwoord. Wie zijn vraag niet in het lijstje terugvindt, kan die gewoon toevoegen.

In een open brief die zaterdag in enkele klanten verschijnt, beklemtoont ceo Herman Verwilst van Fortis dat hij zijn uiterste best wil doen om het vertrouwen van zijn aandeelhouders en klanten terug te winnen. Hij wijst op de grote veranderingen die Fortis het afgelopen jaar heeft ondergaan en op de impact van de onrust op de financiƫle markten op Fortis. 'De uitdaging die de huidige situatie biedt, samen met de transformatie van onze groep, eist meer dan ooit een heldere communicatie met onze aandeelhouders en klanten. En toegegeven, daar kunnen we nog extra inspanningen leveren', luidt het. Een van die bijkomende inspanningen is dus de nieuwe website voor vragen.

Vooral na de nieuwe kapitaalverhoging bij Fortis en het schrappen van het tussentijds dividend over 2008 is de roep om meer en duidelijkere informatie bij Fortis toegenomen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect