Fortis voor 137 miljoen euro direct blootgesteld

Bank-verzekeraar Fortis is voor 137 miljoen euro direct blootgesteld aan obligaties van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers. Daarnaast is de groep ook voor 270 miljoen euro blootgesteld aan kortlopende financieringen, maar die zijn wel gedekt door schuldpapier.

Fortis is voor 137 miljoen euro blootgesteld aan obligaties in Lehman Brothers. Daarvan zijn 5 miljoen euro verzekerde obligaties. Daarnaast is de groep voor 270 miljoen euro blootgesteld aan kortlopende financieringen met effecten als onderpand (repo-transacties).

De bank-verzekeraar zegt geen uitstaande kredieten te hebben bij Lehman Brothers en zegt ook geen geld van de zakenbank tegoed te hebben in het kader van interbancaire leningen.

Fortis kocht en verkocht ook credit default swaps op Lehman Brothers (effecten waarmee de koper zich kan indekken tegen het risico op wanbetaling, red.). Die zullen een negatieve impact op de resultaten hebben van 7 miljoen euro.

Indirect had Fortis van Lehman Brothers voor 117 miljoen euro credit default swaps gekocht op andere ondernemingen. Dat bedrag is gedekt door een zogeheten Credit Support Annex, een overeenkomst die de risico's op toekomstige verliezen beperkt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud