Gangsters onder het mom van de islam

Drie van de zes moslimfundamentalisten die in de cel zitten na de Brusselse antiterreuractie zijn zware jongens uit de buurt van het Lemmensplein in Anderlecht. Over hun overvallen gieten ze een islamsausje. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad zaterdag. De namen van de zes staan ook in La DH - Les Sports.

Zes van de veertien moslimextremisten die donderdagochtend opgepakt werden bij een operatie tegen moslimterreur die opgestart werd na het kerstalarm van vorig jaar, zijn vrijdag in Brussel aangehouden op verdenking van lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Naast Anderlechtenaar Hicham Beyayo (25), die ervan verdacht wordt dat hij op korte termijn ergens ter wereld een zelfmoordaanslag wilde plegen, werden ook zijn twee kompanen Ali El Ganouti (23) en Youssef Arrisi opgepakt. Alle drie zijn het zware jongens uit de buurt van het Lemmensplein in Anderlecht.

Naast de drie uitvoerders werden nog drie vermeende 'denkers' van de groepering opgepakt. Naast de beruchte Malika El Aroud zijn dat twee tot de islam bekeerde Belgen: J. Trefois en Abdulaziz ibnu Abdullah Bastin (25).

(VOC)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content