Geen abnormaal grote geldafhalingen bij Fortis Bank

Het arrest van het hof van beroep heeft niet geleid tot massale geldafhalingen bij Fortis Bank, integendeel. Dat zegt een woordvoerder van de instelling.

(tijd) -  Na het arrest van het hof van beroep van Brussel over de ontmanteling van Fortis leefde bij vele waarnemers de vrees dat de spaarders massaal naar de Fortis-kantoren zouden trekken om hun geld op te gaan eisen. In het vakjargon staat dat fenomeen bekend als een ‘run on the bank’.

Zaterdagmiddag was daar absoluut geen sprake van. En ook maandag zijn er geen abnormaal grote geldafhalingen geweest bij Fortis Bank. 'Er zijn veel vragen in de kantoren, wat verwacht was. Maar er zijn geen abnormale ontwikkelingen qua geldafhalingen, niet in het kantorennet en niet door grote bedrijven of institutionelen', stelt Wilfried Remans, de woordvoerder van Fortis Bank.

Kantoorbedienden

De kantoorbedienden en -houders houden zich ondertussen zeer trouw aan de opdracht niet met de pers te praten, zo blijkt uit een rondvraag in enkele kantoren van Fortis Bank in Vlaams-Brabant. Klanten willen wel kwijt dat ze het nieuws over de bank nauwgezet volgen, maar ze overwegen niet hun geld weg te halen. 'Natuurlijk maak ik me zorgen. Maar waar zou ik met mijn geld naartoe moeten? Alle banken zitten in dezelfde problemen', zegt een klant van Fortis Bank in Vilvoorde.

JL/ER

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud