Jean-Paul Votron (Fortis) European business Leader of the Year

Jean-Paul Votron, de ceo van Fortis, is woensdag in Brussel bekroond tot 'Business Leader of the Year', één van de Europese Business Awards. De bekroning was een verrassing want gebeurt bij nominatie en niet op voordracht.

(belga) De prijs werd voor de eerste keer op Europees niveau uitgereikt, maar bestaat al langer in Groot-Brittannië en geniet er veel faam.

De award voor 'Europees Bedrijfsleider van het Jaar' houdt rekening met verschillende criteria: leiderschap, strategische visie, operationele uitmuntendheid en succes. Letterlijk staat in het juryrapport dat de award 'een uitmuntend individu die het best getuigt van bijzonder leiderschap en visie (...)' in de bloemetjes zet.

Een fiere Votron ziet in de award vooral een bekroning voor de strategie en de mensen van Fortis. 'Het is zowel voor de medewerkers als voor de klanten een bijzondere erkenning', verklaarde hij. De Belgisch-Nederlandse financiëledienstengroep was ook de enige uit de sector uit ons land die op de prijslijst prijkte. 'Bovendien staan we tussen grote namen als TNT en HP. Dit maakt mij nog meer trots, als kleine Belg vinden we onze weg in het Europese veld'.

Het is de bedoeling om de European Business Awards jaarlijks uit te reiken en zo de meest succesvolle bedrijven uit de 25 Europese lidstaten te bekronen.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect