KBC verkoopt ValueSource aan Cognizant

(Foto: Belga) ©BELGA

Bank-verzekeraar KBC heeft zijn Indiase informaticadochter ValueSource, die al een hele tijd in de etalage stond, verkocht aan de Amerikaanse IT-groep Cognizant. Dat melden beide bedrijven in een gezamenlijk persbericht. Het overnamebedrag is niet bekend.

ValueSource is gevestigd in Chennai, het vroegere Madras, een van de 'Silicon Valleys' van India. In 2004 kwam ValueSource in handen van KBC waarvoor het fungeert als 'offshore' - zeg maar goedkoop - ontwikkelingscentrum. De Vlaamse bank-verzekeraar had toen al enkele jaren ervaring met het uitvlaggen van informaticawerk naar het Aziatische land. In beperkte mate is het Indiase bedrijf ook aan de slag voor externe partijen.

Goed een jaar geleden meldde De Tijd dat KBC op zoek was naar 'een strategische partner' voor ValueSource, een omschrijving die vaak neerkomt op een verkoop. De beslissing was het gevolg van een analyse van de positie van ValueSource. 'Om de concurrentie op de uitdagende Indiase markt voor offshore dienstverlening en ontwikkeling aan te kunnen, is een substantiële verhoging van de werkmiddelen van ValueSource noodzakelijk', heette het toen.

KBC koos ervoor die investering aan iemand anders over te laten. Het dossier staat los van het dieet dat de EU oplegde aan de financiële groep.

Even was sprake van twee Indiase kandidaat-kopers, maar nu blijkt het dus om Cognizant te gaan. Dat neemt zo'n 170 werknemers van ValueSource over. KBC en Cognizant sluiten tegelijk een overeenkomst van vijf jaar af voor de levering van IT-diensten. Dat akkoord komt er eigenlijk op neer dat het personeel van ValueSource het onderhoud van de KBC-systemen zal blijven doen, maar dan voor een andere eigenaar.      
Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud