BNP Paribas wil Fortis nog steeds overnemen

©BELGA

BNP Paribas is nog steeds van plan de Belgische onderdelen van Fortis over te nemen. Dat zei een woordvoerder tegen persagentschappen. Vanochtend raakte bekend dat de BAV bij BNP morgen is geannuleerd waardoor 'de overname van Fortis Bank niet kan doorgaan volgens de oorspronkelijke planning'.

foto: Baudouin Prot, topman BNP Paribas

(tijd) - Er was toen even onduidelijkheid of de overname volledig was afgeblazen.

Op die BAV moesten aandeelhouders zich uitspreken over een kapitaalverhoging voor de overname van Fortis Bank België. Reden voor de annulatie van de BAV is het arrest van het Brusselse Hof van Beroep, waardoor de participatieneming van BNP Paribas in Fortis Bank België niet volgens de voorziene planning kan plaatsvinden. 'De kalender is door elkaar geschud', zei woordvoerster Hélène Delannoy van BNP Paribas.

Het Hof van Beroep van Brussel oordeelde op vrijdag 12 december dat in het dossier-Fortis de beslissingen van 3, 5 en 6 oktober worden opgeschort. De aandeelhouders moeten zich kunnen uitspreken over wat er met Fortis gebeurt. Dat schept grote onzekerheid over de geplande overname door BNP Paribas.

Eerder deze week dreigde Baudouin Prot, de topman van de Franse bank, al af te haken als hij tegen de BAV van vrijdag geen garanties had dat de overname zou doorgaan. Op die BAV moesten de aandeelhouders van BNP Paribas een kapitaalverhoging goedkeuren in het kader van de overname van Fortis Bank België.

De enige uitweg lijkt nu een snelle verkoop van een deel van de 49,9 procent die niet geblokkeerd is door het arrest van het Hof van Beroep van vorige vrijdag. BNP zou minstens een blokkeringsminderheid (25%) willen. De parlementaire onderzoekscommissie die woensdag is aangekondigd, bemoeilijkt een snelle verkoop aan BNP, gaf vicepremier Didier Reynders (MR) toe.

Koen Lambrecht

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud