Ook AV Fortis in Utrecht keurt project met BNP Paribas goed

De algemene vergadering van de Fortis-holding in Utrecht heeft woensdag kort na 14 uur het project met BNP Paribas goedgekeurd. Dat gebeurde met 77,65 procent van de stemmen. In Gent kreeg de overeenkomst tussen de staat, de holding en de Franse groep dinsdag 72,99 procent van de stemmen achter zich. Dat betekent dat de deal met BNP Paribas nu helemaal aanvaard is door de aandeelhouders van Fortis. Het belangrijkste gevolg daarvan is dat de meerderheid van Fortis Bank in Franse handen terechtkomt.

(tijd) - Het bewuste agendapunt, 'Project met BNP Paribas', had het groene licht van de twee vergaderingen nodig om te worden goedgekeurd. Dat is nu gebeurd waardoor enkel nog een gerechtelijke uitspraak de beslissing van de algemene vergadering kan terugdraaien.

De ja-stem van de aandeelhouders was een expliciete voorwaarde voor de inwerkingtreding van de bijgewerkte deal met BNP Paribas. Een verwerping zou geleid hebben tot het afhaken van BNP Paribas en nieuwe onzekerheid voor de holding. 

Het project met BNP Paribas omvat ook de overname van een kwart van de Belgische verzekeringstak van Fortis door Fortis Bank en de instap van de staat, de holding en BNP Paribas in een apart vehikel dat de meest risicovolle gestructureerde kredieten van Fortis Bank overneemt. Voorts werden afspraken gemaakt over een calloptie op de aandelen BNP Paribas die de Belgische staat krijgt in ruil voor het belang in Fortis Bank en over een intrestbetalingsmechanisme tussen Fortis en Fortis Bank in verband met de CASHES.

BB 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud