Advertentie

Optima zet punt achter bankactiviteiten

©Lieven Van Assche

De Gentse specialist in financiële planning Optima is niet langer van plan om bankdiensten aan te bieden en wil het statuut van beursvennootschap aanvragen. Vanaf deze maand gaat het bedrijf in zee met KBC Securities.

Optima verwijst naar het feit dat het financiële landschap fors is veranderd sinds de groep in 2011 het bankstatuut verwierf door de voormalige Ethias Bank over te nemen. 'De rentesituatie, de bankenheffing en de verhoogde kapitaaleisen maken de klassieke bankactiviteit beduidend minder aantrekkelijk', is de uitleg. 

Optima wil zich nu concentreren op zijn activiteiten als financieel planner en vermogensadviseur en vraagt daarom het statuut van beursvennootschap aan. Dat zou het voor de groep mogelijk maken om bepaalde diensten aan te bieden zoals vermogensbeheer of beleggingsadvies.

Vanaf september zal Optima ook samenwerken met KBC Securities, het beurshuis van bank-verzekeraar KBC. Optima zal gebruik kunnen maken van het technisch platform voor effectenverwerking van KBC Securities. 

Als Optima het statuut van beursvennootschap verwerft, zal het niet langer spaarrekeningen aanbieden. Optima zegt dat het zijn klanten verder zal begeleiden in het zoeken naar niet-spaaroplossingen. Optima zal ook zijn kredietactiviteit afbouwen en op zoek gaan naar een potentiële koper van de kredietportefeuille. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud