Ping An heeft zegen nog niet gegeven

Louis Cheung, de vertegenwoordiger van Ping An in de raad van bestuur van de Fortis-holding (foto bloomberg) ©BLOOMBERG NEWS

Fortis-aandeelhouder Ping An, die vijf procent van het kapitaal in handen heeft, heeft zijn zegen nog niet gegeven voor de heronderhandelde deal tussen de Fortis-holding, de Belgische staat en BNP Paribas. Dat bleek op een persconferentie van minister van Financiën Didier Reynders, waar verder weinig nieuwe informatie viel te rapen.

(tijd) - Vice-president van de raad van bestuur van Fortis Jan-Michiel Hessels dankt in de eerste plaats de Belgische overheid voor haar constructieve houding. Hessels vindt de nieuwe deal een significante verbetering zowel op maatschappelijk als financieel vlak.

'Onder andere voor de werknemers is het belangrijk dat er een oplossing werd gevonden.' Ook voor de aandeelhouders is het een goede oplossing, aldus Hessels. 'De risico's worden immers verlaagd en de capaciteit om winst te maken in de toekomst is verzekerd met de nieuwe deal voor de verzekeringsactiviten. Hessels vertrouwt erop dat de aandeelhouders de heronderhandeling zullen goedkeuren. Concrete engagementen voor de werkgelegenheid werden echter niet aangegaan.

Een belangrijk punt, voor Baudoin Prot, ceo van BNP Paribas, is dat BNP in het verleden niet over een retailnetwerk beschikte in België, die activiteiten zijn dus niet in gevaar. Op andere vlakken zoals bijvoorbeeld zakenbankieren zijn er nog geen concreten afspraken gemaakt, aldus Prot.

Ping Ang

Gevraagd naar het standpunt van aandeelhouder Ping An over de heronderhandeling moet Hessels het antwoord schuldig blijven. De raad van bestuur heeft zich unaniem achter de beslissing geschaard, maar de raad was niet volledig. Met name de vertegenwoordiger van Ping An, Louis Cheung, was niet aanwezig. Hessels heeft ook nog geen reactie van gekregen van Ping An. Het aanwezigheidsquorum was wel bereikt. Hessels is er van overtuigd dat Ping An de heronderhandeling zal goedkeuren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud