RHJI aast op Duitse BHF-Bank

RHJI-topman Leonard Fischer. ©Wim Kempenaers (WKB)

Kleinwort Benson Group, de financiële dochter van de holding RHJ International, heeft exclusieve onderhandelingen opgestart met Deutsche Bank over de overname van BHF-Bank. 'Zeer groot nieuws. Dit is mogelijk de laatste stap in de metamorfose van RHJI', reageert KBC-analist Tom Simonts.

RHJI is zich volop aan het omvormen van een industriële tot een financiële holding. Met Kleinwort Benson Group is RHJI al aanwezig in het Verenigd Koninkrijk, in Ierland en op de Kanaaleilanden. Met een deal rond BHF-Bank, zou RHJI de geografische voetafdruk verbreden met onder andere Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ook de schaalgrootte zou aanzienlijk toenemen.

De Duitse BHF-Bank heeft een lange geschiedenis achter de rug. De bank werd opgericht in 1854 en houdt zich bezig met private banking en vermogensbeheer, maar is ook actief op de kapitaalmarkten en als zakenbank. 'BHF-Bank heeft een sterke reputatie bij vermogende privéklanten en bedrijven in Duitsland', zegt Simonts. 'Een overname zou extra credibiliteit geven aan de transformatie van RHJI in een financiële dienstengroep.'

In het jaarverslag 2010 van Deutsche Bank werd BHF-Bank geklasseerd bij de te verkopen activa. Als vermoedelijke koper werd in het rapport de LGT Group uit Liechtenstein genoemd. Die zou volgens eerdere mediaberichten 350 miljoen euro over hebben gehad voor bepaalde onderdelen van BHF, maar die deal is dus afgesprongen. Volgens dezelfde berichten ligt de boekwaarde van BHF rond 600 miljoen euro.

'Op basis van die cijfers is dit dus een bijzonder grote deal voor RHJI', zegt Simonts. RHJI spreekt in het persbericht dan ook van 'co-investeerders' om de deal te financieren, mocht de overname slagen.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud