Fortis plaatst extra punt op agenda aandeelhoudersvergadering

©EPA

Fortis liet maandagochtend weten dat het een agendapunt toevoegt aan de buitengewone algemene vergadering van vrijdag 19 december. De aandeelhouders moesten er zich tot dusver alleen uitspreken over de voortzetting van de activiteiten. Nu moeten zij eerst kenbaar maken of zij die beslissing wel of niet willen uitstellen. Daarmee gaat Fortis in op een vraag van het Hof van Beroep van Brussel.

(tijd) - Het Hof van Beroep van Brussel besliste vrijdag dat de ontmanteling van Fortis wordt opgeschort. Fortis zegt de gevolgen van dit arrest voor haar juridische positie te bestuderen. 'Het vonnis betekent in ieder geval dat de afronding van de transactie met BNP Paribas, die was voorzien voor begin deze week, zal worden opgeschort', aldus het persbericht.

Een tweede gevolg is dat Fortis 'in ieder geval tijdelijk' voor 100 procent eigenaar blijft van Fortis Insurance Belgium. De 66 procent-participatie in een op te richten portefeuille met gestructureerde kredieten maakt deel uit van de overeenkomst met BNP Paribas en de Belgische Staat 'en zal dus niet tot de activa van Fortis behoren zolang deze overeenkomst is opgeschort'.

Fortis benadrukt voorts dat de opschorting van de transactie met BNP Paribas geen significante negatieve invloed heeft op haar kaspositie. 'Dit betekent dat er binnen de groep voldoende middelen beschikbaar zijn om aan alle financiƫle verplichten te voldoen', aldus het persbericht.

Fortis zal op korte termijn meer informatie geven over haar kas positie en eigen vermogen. In afwachting heeft de CBFA besloten, in overleg met Fortis, de handel in het aandeel Fortis vandaag en morgen/dinsdag op te schorten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud