Reynders: 'Neen stemmen is niet ernstig'

Minister van Financiën Didier Reynders (MR) zegt niet te begrijpen waarom advocaat Mischaël Modrikamen de aandeelhouders van Fortis oproept het akkoord tussen Fortis, BNP Paribas en de Belgische staat te verwerpen, nog voor die aandeelhouders geïnformeerd zijn over het afgelopen nacht bereikte akkoord tussen de drie partijen. Dat zei hij vrijdag op de Franstalige radiozenders La Première en BelRTL.

(belga) - Het advocatenkantoor van Modrikamen riep de aandeelhouders donderdag op tegen de transacties met Fortis te stemmen tijdens de volgende buitengewone algemene vergadering op 11 februari. 'Het is bijzonder jammer mensen die aandelen-Fortis bezitten aan te bevelen 'neen' te stemmen zonder kennis te nemen van hetgeen wij onderhandeld hebben met BNP Paribas en Fortis. Dit is niet ernstig', aldus Reynders.

Hij zegt ook dat in het donderdagnacht gesloten akkoord met Fortis jobgaranties opgenomen zijn. 'We weten dat er bij alle financiële groepen herstructureringen doorgevoerd worden', zegt hij daarover.

Volgens Reynders zijn er ook garanties dat Fortis de inplanting van 'belangrijke activiteiten' vanuit Brussel regelt. 'De bank blijft in Brussel, maar ook internationale activiteiten van BNP Paribas zullen in Brussel hun zetel krijgen.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud