Advertentie

Sickinghe wordt adviseur bij CVC

Duco Sickinghe. ©wim kempenaers (wkb)

Duco Sickinghe, de ex-topman van Telenet, wordt adviseur van de private-equityreus CVC voor de Benelux én de telecom- en mediasector.

Sickinghe vertrok in maart bij Telenet na het bod van het Amerikaanse Liberty Global op de Mechelse groep. Liberty strandde op 58 procent, maar trekt bij Telenet het laken naar zich toe. Na Sickinghe vertrokken ook anderen zoals onder meer financieel directeur Renaat Berckmoes en operationeel directeur Jan Vostermans.

Sindsdien richtten Berckmoes en Sickinghe samen Fortino (Italiaans voor 'klein fortje') op. Met dat bedrijf gaan ze jonge ondernemers begeleiden, met de focus op de technologische sector en kmo's die in een transitiefase zitten. 

Een oude bekende...

Daar komt voortaan ook een adviserende functie bij CVC bij. Sickinghe zal daardoor af en toe vergaderen met ex-concurrent Didier Bellens. De CEO van Belgacom is al jaren een van de Belgische adviseurs van de private-equityreus, naast Guy de Marnix (ex-ING), Luc Luyten en Joost van Heyningen Nanninga.

Bij de Nederlandse adviseurs zitten onder meer Robert-Jan van Ogtrop (ex-voorzitter Bols, ex-CEO Remy Cointreau) en Wilco Jiskoot (ex-ABN AMRO). Tussen 1999 en 2004 was Johnny Thijs (Bpost) adviseur van CVC.

14 miljard

CVC is een van de grootste private-equitygroepen ter wereld. Het is eigenaar van een rist uiteenlopende bedrijven, gaande van Formula One (de organisator van formule 1-wedstrijden), de Duitse energiegroep Evonik of nog de truckverhuurder Fraikin. In België heeft CVC nog belangen in Bpost, De Weide Blik (Univeg) en Betafence (ex-Bekaert Fencing).

De groep haalde in het kader van haar nieuwste fonds in zes maanden tijd 14 miljard euro op bij institutionele beleggers (verzekeraars, pensioenfondsen, staatsinvesteringsfondsen, enzovoort): 11,8 miljard is al toegezegd en er is nog vraag van beleggers voor 2,5 tot 4 miljard euro. Oorpsronkelijk mikte CVC op 9 miljard euro.

Volgens experts haalde CVC in een recordtempo kapitaal op. Gewoonlijk doen private-equitygroepen er ruim anderhalf jaar over. Daarmee doet CVC het beter dan sectorgenoten als pakweg Apax, Permira of KKR.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud