Verkoop Centea en Fidea krijgt vorm

KBC heeft onlangs het startschot gegeven voor de verkoop van de KBC-onderdelen Centea en Fidea. De zakenbanken Morgan Stanley en KBC Securities zijn gemandateerd om de transactie in goede banen te leiden. Geïnteresseerde partijen worden pas na de zomer gecontacteerd.

De verkoop van Centea en Fidea past in de verkoop van activa die KBC van Europa moet doen in ruil voor de verkregen staatssteun. Centea is het tweede bankennet van de groep, Fidea het tweede verzekeringskanaal. Centea werkt met zelfstandige bankagenten en Fidea verkoopt zijn producten via onafhankelijke makelaars.

De afsplitsing van Centea en Fidea is volop aan de gang. De twee vennootschappen zijn, vooral op informaticavlak, fors verstrengeld met KBC. Ze worden in zekere zin ‘verkoopbaar’ gemaakt.

Het is onduidelijk of de Vlaamse bank-verzekeraar ze samen wil verkopen. Dat zal allicht mede afhangen van de interesse. AXA Belgium liet onlangs zjin interesse blijken voor Centea. De andere namen die circuleren om (een van) de twee KBC-dochters over te nemen, zijn Landbouwkrediet, Delta Lloyd, Deutsche Bank (België) en Mercator (Baloîse).

Ierland

KBC meldde gisterenavond de verkoop van zijn Ierse kleindochter KBC Asset Management Dublin aan het in Brussel genoteerde RHJI International voor 23,7 miljoen euro. Deze transactie past eveneens in het herstructureringsplan van de groep.

KBC AM Dublin heeft voor 4 miljard euro activa onder discretionair beheer voor institutionelen. KBC Asset Management zal bovenop de verkoopprijs nog eens 50 procent van een eventuele toekomstige kapitaalvermindering bij KBCAM Dublin ontvangen, met een maximum van 3,5 miljoen euro.

MS

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content