Voorlopig windstil op juridisch front

Het kamp-Modrikamen plant momenteel geen juridische acties om een pakket aandelen waarvoor de Fortis-holding gemandateerd is, uit te sluiten van de stemming. Dat vernam de redactie van De Tijd. Ook over juridische acties vanwege de Fortis-holding, heeft een medewerker van advocaat Mischaël Modrikamen geen weet.

(tijd) - Kort voor de middag was er sprake van juridische acties vanwege de Fortis-holding. Volgens meester Modrikamen was Fortis de algemene vergadering aan het rekken om zo een nieuw kort geding voor te bereiden om een stemming over de verkoop van Fortis Bank aan BNP Paribas af te dwingen.' Voorlopig is daar echter geen sprake van en ook het kamp-Modrikamen heeft geen verder acties gepland.

Advocaat Mischaël Modrikamen heeft dinsdagmiddag, op de algemene vergadering van Fortis in Gent, een oproep gedaan om de huidige vergadering met een maand uit te stellen. Hij wil, samen met Fortis-voorzitter Jozef De Mey, vrijwillig voor de rechtbank verschijnen, zodat die zich kan uitspreken over wie wel en wie niet rechtsgeldig kan stemmen.

Hij wil dat daarna de aandeelhouders zowel over een overname van Fortis Bank door BNP Paribas als over een stand alone voor Fortis Bank kunnen stemmen. Modrikamen, wiens woorden op instemming van het publiek kunnen rekenen, noemt dit een 'waardige oplossing'.

Jozef De Mey antwoordde hierop dat hij bereid is samen voor de rechter te verschijnen, maar dan pas na de huidige algemene vergadering. 'Wij respecteren de wet. Als u het daar niet mee eens bent, trek naar de rechtbank.' Een uitspraak die op luid boegeroep wordt onthaald. De massa roept ook 'suspension' (schorsing) en 'démocratie'.

Modrikamen gaf niet op en stelde dat 'geen enkel beursgenoteerd bedrijf met zo'n minachting voor zijn aandeelhouders zijn wil wil doordrijven'.

BB/KL/SD

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud