Advertentie

ArcelorMittal Gent vangt gevolgen staking op

De fabriek van ArcelorMittal in Gent. ©BELGA

De directie van ArcelorMittal Gent, het staalbedrijf waar de productie volgende week woensdagochtend zal stilvallen door een staking, bekijkt momenteel mogelijkheden om orders te verplaatsen naar andere sites. Het bedrijf wil vermijden dat klanten in de problemen komen door het sociaal conflict.

'We zullen orders transfereren om onze klanten te blijven beleveren, er wordt nu contact met hen opgenomen hoe we dat praktisch kunnen organiseren', zo zegt de directie.

De arbeiders bij ArcelorMittal Gent verwierpen gisteren voor de tweede keer in twee weken massaal (78,7 pct) de ontwerp-cao. Knelpunten zijn onder meer het verhogen van de brugpensioenleeftijd en de voorwaarden rond een resultaatspremie.

Daarop is beslist om de hoogovens geleidelijk aan stil te leggen zodat vanaf woensdag de productie helemaal stopt. Het is van 2001 geleden dat de fabriek in Gent door een sociaal conflict werd stilgelegd, toen werd overigens drie weken niet geproduceerd.

Het bedrijf zegt dat met de vakbonden afgesproken is om de cokesfabriek te laten draaien, omdat die bij stillegging 'onherstelbare' schade zou oplopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud