Advertentie
Advertentie

Cimescaut tekent cassatieberoep aan

De steengroeve in Antoing - Foto PhotoNews

In de strijd om de steengroeve Carrières d'Antoing lijkt Cimescaut vastbesloten alle juridische mogelijkheden uit te putten. De cementgroep tekent cassatieberoep aan tegen de uitspraak van het Hof van Beroep van Bergen.

Even recapituleren. Cimescaut heeft (of had) een belang van 40 procent in de kalksteengroeve Carrières d'Antoing in Henegouwen. De overige 60 procent behoort toe aan CBR, een dochter van HeidelbergCementGroup. CBR had echter een aankoopoptie op het 40 procent-belang van Cimescaut, maar mocht deze optie alleen uitoefenen als het aandeelhouderschap van Cimescaut significante wijzigingen zou ondergaan.

In 2009 oordeelde CBR dat dit het geval was, omdat verscheidene personen die in 1982 aandeelhouder waren van Cimescaut, intussen waren overleden. CBR lichtte de optie en beschouwde zichzelf vanaf dan als volledige eigenaar van Carrières d'Antoing.

Cimescaut was het daar echter niet mee eens en stapte naar de rechter. Volgens het bedrijf had de aandeelhoudersstructuur helemaal geen ingrijpende veranderingen ondergaan en mocht CBR de aankoopoptie dus niet lichten. De Handelsrechtbank van Doornik gaf Cimescaut in zijn arrest van 9 juni 2011 gelijk.

CBR ging echter in beroep en het Hof van Beroep van Bergen oordeelde anders. Volgens het arrest van 14 januari 2013 had CBR wel degelijk het recht de 40 procent van Cimescaut over te kopen.

Cimescaut doet nu een laatste poging en tekent cassatieberoep aan. Het is de bedoeling dat het arrest van het Hof van Beroep van Bergen wordt vernietigd en dat een ander Hof van Beroep zich over de zaak uitspreekt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud