Auto-inschrijvingen stijgen 20,3 procent

©-

In de maand april zijn in België 20,3 procent meer personenwagens ingeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de automobielvereniging Febiac.

(tijd) - Er werden in april 57.309 nieuwe auto's ingeschreven, tegenover 45.904 een jaar eerder. Sinds nieuwjaar kwamen er al 218.606 nieuwe inschrijvingen bij, een toename met 14,2 procent in vergelijking met de eerste vier maanden van vorig jaar.

Febiac herhaalt zijn bezorgdheid over de markt voor bedrijfsvoertuigen: 'De marktsituatie van de bedrijfsvoertuigen blijft uiterst zorgwekkend. De inschrijvingen van lichte bedrijfsvoertuigen (bestelwagens) waren de afgelopen maand iets beter dan in 2009 (+3,9%), maar voor de eerste vier
maanden van het jaar samen blijven ze nog steeds achter op die van 2009', aldus Febiac.

Voor de trucks tot 16 ton en voor de zware voertuigen blijft de terugval eens te meer erg sterk: respectievelijk min 18,3 procent en min 20,8 procent.

Ook de motormarkt heeft het moeilijk om het ritme van verleden jaar vast te houden. 'De cijfers zijn niet slecht te noemen', aldus Febiac, 'maar met min 11,1 procent ten opzichte van een jaar geleden, is de daling van de markt toch al aanzienlijk: voor de voorbije vier maanden samen beloopt zij 12,5 procent.'

Net als vorig jaar was Renault in april de best verkopende autoproducent met een aandeel van 11,2 procent. Net daarachter kwamen Peugeot met 10,5 procent en Volkswagen met 10,4 procent.

Het marktaandeel van de beursgenoteerde autodistributeur D'Ieteren, in België invoerder van Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti en Porsche, bedroeg in april 21,3 procent.

RV

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud