Lufthansa boekt 330 miljoen euro verlies

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, eigenaar van Brussels Airlines, boekte in het eerste kwartaal een operationeel verlies van 330 miljoen euro. Dat is beduidend meer dan het verlies van 64 miljoen euro vorig jaar. De inkomsten stegen met 14,8 procent tot 5,8 miljard euro. Netto werd een verlies geboekt van 298 miljoen tegen 267 miljoen vorig jaar.

BRUSSEL (tijd) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, eigenaar van Brussels Airlines, boekte in het eerste kwartaal een operationeel verlies van 330 miljoen euro. Dat is beduidend meer dan het verlies van 64 miljoen euro vorig jaar. De inkomsten stegen met 14,8 procent tot 5,8 miljard euro. Netto werd een verlies geboekt van 298 miljoen tegen 267 miljoen vorig jaar.

Het verlies is groter dan verwacht. De groep heeft nog steeds af te rekenen met lage tarieven en kleinere vliegbudgetten bij zijn klanten. De extreme winter en de acties van de Duitse Lufthansa-piloten zorgden voor bijkomend inkomstenverlies en een stijging van de kosten. In februari werden door een staking van de piloten 2.000 vluchten geschrapt. Dat kostte de maatschappij 50 miljoen euro. De brandstofkosten stegen in het eerste kwartaal met 45 procent tot 1 miljard euro.

Het passagiersvervoer eindigde in het eerste kwartaal 373 miljoen euro in het rood. Lufthansa Passenger Airlines boekte 236 miljoen euro verlies, de dochters Austrian Airlines 66 miljoen, bmi 45 miljoen, Germanwings 34 miljoen en SWISS 1 miljoen.

Volgens Lufthansa- topman Wolfgang Mayrhuber zullen de vorig jaar overgenomen maatschappijen Austrian Airlines en bmi dit jaar op de resultaten blijven drukken.

De vrachtafdeling van Lufthansa boekte een winst van 35 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud