Volvo Trucks beperkt verlies

De groep Volvo AB boekte het derde kwartaal een verlies dat aanzienlijk kleiner is dan in het tweede kwartaal. Over de markt van de trucks blijven de Zweden pessimistisch met een verwachte daling in Europa van 50 procent.

(tijd) - De groep Volvo AB  (trucks, vliegtuigen) boekte een operationeel verlies van 3.286 miljoen Zweedse kroon (321 miljoen euro) in het derde kwartaal. Een jaar eerder was er nog 3.177 miljoen winst. Maar door een forse kostenbesparing is het tekort wel veel kleiner dan dat van het tweede kwartaal van dit jaar (6.883 miljoen). De omzet zakte met 31 procent tot 48,5 miljard kroon.

De divisie trucks boekte een omzetverlies van 9 procent tot 30,4 miljard. Het operationeel verlies bedroeg 2.329 miljoen tegenover 4.778 miljoen een kwartaal eerder. In het derde kwartaal van 2008 was er nog 2.653 miljoen winst.

Zowel in Europa (+2O%) als in Noord-Amerika (+56%) steeg het aantal nieuwe bestellingen tegenover het tweede kwartaal, maar ze blijven op een zeer laag niveau in vergeljking met vorig jaar, aldus Volvo. Voor heel 2009 rekent de groep op een daling van de verkoop in Europa met 50 procent en in Noord-Amerika met 30 tot 40 procent.

De Zweedse groep is ook actief in Gent. Volvo AB mag niet verward worden met Volvo Cars, de autobouwer, die een onderdeel is van Ford.    gum

 

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud