Nieuw durfkapitaalfonds door BAN Vlaanderen en ING gelanceerd

Harry De Smedt, voorzitter BAN

Het business angels netwerk (BAN) Vlaanderen en ING België hebben een nieuw gezamenlijk durfkapitaalfonds opgericht voor de financiering van innovatieve starters. Het Ark Angels Activator Fund (AAAF) begint met een kapitaal van ongeveer 12 miljoen euro.

Het was al langer duidelijk dat een nieuw durfkapitaalfonds in de maak was, nu is het officieel opgericht. Het kapitaal ervoor werd opgehaald via ING België en bij de business angels van BAN Vlaanderen. Ook het Arkimedes-Fonds II stapt fors in dat fonds mee.

'Met dat grotere co-investeringsfonds verruimen we het bereik van BAN Vlaanderen', zegt AAAF-bestuurder Harry De Smedt. 'Ook bedrijven met een iets grotere kapitaalbehoefte, die toch op zoek zijn naar de meerwaarde van een business angel, kunnen dankzij dat fonds bij ons terecht. Meer specifiek mikken we op bedrijven met een ambitieus groeiparcours, maar ook op de steeds groeiende groep van gevestigde bedrijven waarin een overname, managementbuy-out of managementbuy-in actueel wordt.'

Arkimedes-Fonds II

Eind 2011 zijn tien dossiers goedgekeurd onder het Arkimedes-Fonds II. Dat antwoordde Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten (sp.a) vandaag op een vraag van parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V). Vijf van de tien dossiers zijn ook effectief opgericht. Het gaat om Gimv Arkiv Tech Fund II, Hummingbird ARKIV, KMOFIN2, Vectis II ARKIV en Vesalius Biocapital II ARKIV.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud